Keturias savaites prieš Kalėdas, yra Advento – susikaupimo ir ramybės – metas. Jis prasideda ketvirtąjį sekmadienį prieš Kalėdas ir baigiasi gruodžio 25-ąją dieną. Adventas turi labai svarbią krikščioniškąją tradiciją, kurią puoselėdami žmonės ir iki šių dienų laikosi tam tikrų apeigų bei tradicijų: pasninkauja, daugiau dėmesio skiria šeimai, susikaupimui, metų apmąstymui. Dalis tradicijų susijusios ir su namais, pavyzdžiui: Advento kalendorius bei vainikas.

Vakarų kultūros šalyse priimta, kad likus keturioms savaitėms iki Kalėdų žmonės savo namus papuošią iš eglišakių ar kitų spygliuočių nupintu vainiku, kurio viduryje – keturios žvakės, įprasminančios kiekvieną laukimo savaitę. Apvali vainiko forma simbolizuoja amžiną gyvenimą, o žalios jo detalės – gyvybę.

Tačiau kita, ne mažiau šiais laikais gaji ir mėgstama tradicija – Advento kalendorius.

Šiais metais mokiniai daug laiko praleidžia namuose, todėl reiktų juose susikurti kuo jaukesnę atmosferą ir susigalvoti šeimos pramogų. Tai gali pavykti su teminiais Advento kalendoriais.

 

Mokiniai priėmė iššūkį, susikurti „Šeimos advento kalendorių“ savo šeimai tekstų rengyklės pagalba. Paruošė kiekvienai dienai  skirtingas veiklas,palinkėjimus, užduotis.